Boekpresentatie: Herman van Vliet – Triptiek over zijn betekenis als organist, uitgever en schatbewaarder

Ter gelegenheid van de vijfde sterfdag van musicus Herman van Vliet (1941-2018) verschijnt een boekje met bijdragen van enkele collega’s, muziekwetenschappers en oud-leerlingen met de titel ‘Herman van Vliet, Triptiek over zijn betekenis als organist, uitgever en schatbewaarder’

Het boek wordt gepresenteerd tijdens het dubbelconcert dat Evan Bogerd en André van Vliet in de Oude Kerk in Amsterdam geven op 26 augustus als eerbetoon aan hun oud-leermeester. Beiden zijn ook betrokken bij de uitgave van twee nieuwe bundels bladmuziek met nog niet eerder verschenen composities van Herman: zijn koraalbewerking ‘Lof zij de Heer’ en ‘Tien korte psalmvoorspelen’

Het boekje en de muziekbundels worden door Musiscript uitgegeven en zijn eind augustus te bestellen via musiscript.nl

De introductieprijs tijdens het concert is 15,-. Daarna via de site van Musiscript 19,95 incl. verzendkosten.
De verkoopprijs van de nieuwe koraalbundels is 11,95 per stuk.
Het boekje in combinatie met de twee nieuwe koraalbundels zal tijdelijk als set aangeboden worden voor de introductieprijs van EUR 35,-.

De publicatie belicht niet alleen zijn rol als organist en uitgever van cd’s en bladmuziek, maar ook zijn speurwerk in antiquariaten en boekwinkeltjes; Herman liet een omvangrijke privé-bibliotheek na met talloze zelden uitgevoerde orgelwerken die hij aan de vergetelheid wist te ontrukken.

Na zijn studie aan het Utrechts Conservatorium was Herman van Vliet gedurende meer dan vijftig jaar concertorganist in binnen- en buitenland. Hij was ook werkzaam als kerkorganist in Bodegraven, Oudewater, Woerden en Amersfoort. Hij gold als een specialist in het romantische orgelrepertoire, vooral van de Franse componisten Alexandre Guilmant, César Franck en Charles-Marie Widor.

Harmen Trimp belicht in het herdenkingsboekje de positie van Herman van Vliet ten opzichte van de orgeltraditie van Jan Zwart en Feike Asma. Frits Zwart biedt een impressie van de immense privé muziekcollectie die Herman naliet. Hans Fidom geeft een kijkje in de keuken: hij duikt in de klankwereld en registratie-aanpak waar Van Vliet furore mee maakte. Twee Franse collega’s, Jean-Pierre Lequay en Louis Robilliard, blikken terug op hun samenwerking en jarenlange vriendschap met Van Vliet. In interviews delen twee oud-leerlingen, Evan Bogerd en André van Vliet, ervaringen en herinneringen aan hun docent.

ISBN: 9788269216844
Prijs: EUR 19,95 incl. verzendkn.
Paginas: 105
Link: https://musiscript.nl/isbn-9788269216844/